01
  • Så fångar du uppmärksamheten i sociala medier
    #tips-och-tricks
    CONTINUE

Så fångar du uppmärksamheten i sociala medier

Du har bara ett kort ögonblick på dig att fånga läsaren, men när hen väl har stannat upp så har du gott om tid på dig att förmedla ditt budskap. Förutsatt att du håller intresset uppe, förstås.

När dina följare skummar sitt nyhetsflöde på LinkedIn eller Facebook har du en bråkdel av en sekund att fånga uppmärksamheten och få deras ögon att stanna på just ditt inlägg. Du gör det genom att sammanfatta ditt budskap i en eller två meningar 'above the fold', det vill säga i de två rader som syns före klicklänken 'Läs mer'.

Helst ska du allra först få din läsares öga att sakta ner och stanna till med hjälp av en bild eller video, eftersom en bild fångar ögat snabbare än text. Kombinationen intressant ingångstext och bild är svårslagen. Idag är det tyvärr så att rena textinlägg sällan får något öga att stanna till. Det krävs en bra bild, eller helst en animerad gif eller video som snurrar och glittrar, för att mottagaren ska bli intresserad av att läsa den inledande meningen.

Men har du väl lyckats få din följare nyfiken på att titta närmare på inlägget så har du sedan all tid och allt utrymme i världen att lägga ut texten. Förutsatt att du har något intressant att säga som hjälper din läsare att lösa ett problem. Och därefter att du formulerar dig stringent och inte slösar läsarens tid med långa meningslösa utläggningar.

Avsluta med en call-to-action: Har ni missat något i företagets sociala medier? Satsar ni för mycket tid och energi på fel kanal? Spana in erbjudandet om en översyn av er närvaro sociala medier för 2020.

VAD REAGERAR DIN MÅLGRUPP PÅ?

Analysera din digitala närvaro och se vad som går hem bäst hos just dina följare och kunder. Rockin5 kan hjälpa dig med analys och strategi. Kontakta rockon@rockin5.com så undersöker vi tillsammans vad dina kunder gillar bäst.

EN DIGITAL STRATEGI GER KONSEKVENT FRAMGÅNG

Se till att företagets digitala strategi genomsyrar allt du publicerar i sociala medier. Konsekvent innehåll får dina följare att återvända regelbundet till dina sociala sidor och din webbplats. Vill du ha hjälp med en digital strategi som fungerar? Kontakta rockon@rockin5.com så tar vi fram en strategi som är skräddarsydd för din organisation och dina kunder.

ÖKA ENGAGEMANGET BLAND DINA FÖLJARE

När du fått läsarens uppmärksamhet så gör du störst avtryck genom att aktivt engagera din följare. Engagemang kan skapas på många olika sätt, men ett av de allra mest effektiva metoderna är att ställa en fråga.