01
  • Din guide till framgång
    #service
    CONTINUE

Din guide till framgång

Ta ett djupt andetag! Du behöver inte längre stressa och leta. Rockin5 samlar all information om hur du lyckas på sociala medier, ger dig de verktyg du behöver och håller koll på nyheter och förändringar.

Rockin5 är din guide till konkreta resultat

Vår mission är att ge företag och organisationer en genväg till framgång inom marknadsföring och försäljning i sociala och digitala medier.

Alla företagare och marknadsförare vet att de måste jobba med sociala medier i sin marknadsföring, men var börjar man? Och hur får man in rutinerna? Området framstår som totalt oöverskådligt. De flesta ger upp innan de ens har börjat. Rockin5 är din sherpa och lokalguide i den digitala djungeln. Ett steg i taget leder vi dig mot konkreta resultat.

Vår story

Det började med att vår grundare, Meta, jobbade med ett eget projekt på sociala medier som rörde konsthantverk och onlineutbildning. Hon sniffade upp alla de senaste tricksen för att sälja och marknadsföra online, läste hundratals bloggar, lyssnade i timtal på podcasts och höll järnkoll på alla nyheter. Många var de nätter när hon klev upp tre på morgonen för att delta i webinars och live-konferenser som pågick på andra sidan jordklotet. Det var en sådan natt hon plötsligt tänkte: "Men vem i allsin dar har tid med det här? Vilken företagare kan offra nattsömnen och lägga många timmar varje dag för att hålla reda på de senaste ändringarna i Instagram-gränssnittet eller hur man bäst bygger ihop ett Facebook-inlägg? Ingen!"

När hon dessutom mötte fler och fler småföretagare som nervöst flackade med blicken när sociala medier kom på tal så stod det helt klart: Om hon nu ändå la ner så mycket tid på att hålla koll på sociala medier, varför inte dela med sig av kunskapen? Så föddes Rockin5. Som en present till alla företagare och marknadsförare som har viktigare saker för sig än att leta information. Rockin5 söker, sammanställer, sorterar, curerar, översätter till svenska, testar och drar sedan egna slutsatser. Det ger dig en genväg till framgång i digital marknadsföring.

Metafakta

Jag som grundat Rockin5.com heter Meta Regebro, content writer och innehållsspecialist. Min egen bakgrund finns inom marknadsföring och reklam, inom bank, fastighet och försäkring och senare copywriter åt en rad reklambyråer i Stockholm. Jag har arbetat med projekt på Internet och i sociala medier i nästan 20 år och sett digitala medier växa fram från de första stapplande hemsidorna på 90-talet. Idag skriver jag artiklar för Houzz.se och jobbar med SEO-anpassade webbtexter och utbildning för bland andra MTD – morgontidig distribution. Jag har hjälpt Almi sortera sin information för företagare, tagit fram en digital strategi för Svenska Diabetesförbundet och jag har rådgivit bland andra Lantbrukarnas Riksförbund om Facebook-annonsering, och även producerat Facebook-kampanjer för Metropol onlineauktioner och Avanix IT-tjänster.

SPECIELLT FÖR DIG

Ibland räcker generella verktyg inte till. Då och då behöver man lite extra omsorg och personlig hjälp. Rockin5 kan hjälpa till med det mesta som rör dina digitala informationsbehov, från strategiarbete och utbildning eller uppdateringar av Facebook-kontot till ny webbsajt och videoinspelningar. Kontakta meta@rockin5.com för att diskutera behoven för just din organisation.

NÅR DITT BUDSKAP FRAM?

Människor tar till sig information på olika sätt och genom olika sinnen. Anpassa ditt budskap, inte bara till olika kundgrupper utan även till olika personligheter. Här kan du läsa mer om att nå fram effektivt

BÖRJA MED EN ÖVERSYN

Under 2020 kan du beställa en översyn av företagets sociala medier. Med enkla grepp kan du öka försäljningen, höja kvaliteten på kundservice och engagera följarna i de sociala kanalerna. Spana in erbjudandet här.