01
  • Ingen kan motstå en kattunge
    CONTINUE

Ingen kan motstå en kattunge

Aww, en liten fluffig katt får våra hjärtan att smälta och vi kan helt enkelt inte låta bli att titta! Det här utnyttjas friskt på sociala medier av alla som vill öka chanserna att inlägget blir viralt. Tricket tycks aldrig bli gammalt heller, utan fungerar år efter år.

Skaffa dig full uppmärksamhet på internet

Det skojas ibland om att kattungar är det enda som fungerar för att få människors fulla uppmärksamhet på Internet. Men det ligger något i det. Flygresor.se har sedan en längre tid rönt stor framgång med sina kattungevideos både på TV och på internet.

Och 2016 tog Apotek Hjärtat efter framgångsreceptet i en Facebook-annons för hudvård. Här vänder man sig främst till en kvinnlig målgrupp, och höjer insatsen en smula genom att addera en vacker ung fotomodellpojke tillsammans med de små lurviga sötnosarna.

Kattungereklam är dock inte helt okontroversiell. Även om de flesta bara tycker att det är gulligt med katter i reklam, så kan du räkna med att också få höra från arga tittare som inte tycker man ska utnyttja oskyldiga små djur i kommersiella syften. I Hjärtats fall påpekade många av tittarna på Facebook att katter vanligtvis inte har vinterpäls, och inte kan klara sig ute i kylan. De menade att man inte borde sprida denna uppfattning genom meningen 'skydd för oss utan vinterpäls'. Nåja, vi människor klarar oss inte heller i ute i kylan hur mycket hudcreme vi än lägger på oss, så även där skulle man väl kunna ha invändningar. Helt klart är att kattungar bidrar till starkt engagemang!

Så, hur tänker du smyga in en katt i ditt sociala flöde?

Vill du ha hjälp med en kampanj eller strategi som ger dig uppmärksamhet och engagemang i sociala medier? Kontakta meta@rockin5.com och låt oss prata om saken.

DJUR OCH SMÅBARN FUNGERAR

Små barn och hundvalpar – eller nästan alla typer av däggdjursbarn – fungerar nästa lika bra som katter. Se bara till att det gulliga innehållet har någon typ av koppling till din verksamhet. Kopplingen behöver inte vara särskilt stark eller närliggande, men du ska kunna avsluta inlägget med någon typ av call-to-action, även om det bara handlar om att skapa engagemang.

FÖLJ UPP DITT INLÄGG

Kom ihåg att följa upp, analysera och testa dina inlägg för att se vilka dom fungerar bäst. Gör mer av det innehåll som verkligen engagerar just dina följare.

UTMANA DIG SJÄLV

Vilka motiv kan du använda i biler för att dra uppmärksamheten till dina inlägg och annonser, på ett positivt sätt?