01
  • Kom ihåg call-to-action
    CONTINUE

Kom ihåg call-to-action

"Hur ska dina följare och kunder veta vad du vill att de ska göra om du inte ber dem om det? När jag såg över texterna på MTD:s nya webbplats 2016, insisterade jag på att det skulle finnas någon form av call-to-action på varje webbsida. Finns det inget du vill att mottagaren ska göra när hen har läst innehållet på sidan så kanske du inte behöver publicera det alls? Det här 'tänket' är helt nytt i Sverige, men jag är övertygad om att alla snart kommer att tänka som jag när det gäller webbinnehåll."

Meta Regebro, Rockin5

Utan call-to-action händer ingenting

Det viktigaste inom digital marknadsföring är att alltid komma ihåg att avsluta varje text med en call-to-action, det vill säga en uppmaning som får mottagaren att skrida till handling. Det är din call-to-action som lockar dina följare och kunder att agera och engagera sig i ditt budskap. 

Tänk därför noga efter vad du vill att mottagaren ska göra efter att hen läst din text och tittat på din bild eller video. Anpassa sedan din text efter detta.

Det finns olika typer av CTA som du kan välja mellan, och det är också viktigt att ett agerande från läsaren kommer till rätt person på företaget och att förfrågan eller ordern följs upp. En CTA kan också leda till en automatiserad process, som nedladdning av dokument, direktköp, etc. vilket minskar arbetsbördan inom företagets organisation.

KOM IHÅG CTA PÅ WEBBEN

Det är inte bara dina sociala inlägg och dina annonser som behöver call-to-action. Varje sida på företagets webbplats bör innehålla någon form av call-to-action! Låt Rockin5 se över webbplatsen och se till att varje sida innehåller en uppmaning att agera. Kontakta rockon@rockin5.com så tittar vi tillsammans på vad som kan göras.

LÅT OSS FIXA DINA CTA

Vill du ha hjälp med att välja och skriva call-to-actions för dina sociala inlägg och på din webbplats, så kontakta rockon@rockin5.com så tittar vi tillsammans på vad som fungerar bäst för dig och ditt företag.

LISTOR MED OLIKA TYPER AV CTA

Rockin5 har tagit fram listor med call-to-actions som gör det enkelt och bekvämt att välja rätt uppmaning till olika inlägg, annonser och artiklar. De ingår i rapporten du får när du köper en översyn av företagets sociala medier och digitala närvaro.