01
  • Sökoptimera sociala medier
    #service #utbildning
    CONTINUE

Sökoptimera sociala medier

Du vet säkert redan att sökmotoroptimering och SEO är viktigt när det gäller webbplatser. Men visste du att det är lika viktigt att sökoptimera inläggen i sociala medier? Genom att använda rätt nyckelord och fraser ökar du chansen att bli hittad vid en sökning i sociala medier. Att allt fler sociala nätverk använder hashtaggar som sökverktyg betyder att din strategi blir allt viktigare.

En gedigen hashtaggstrategi kommer att

  • positionera dig bland konkurrenterna
  • använda samma språk och ton som din målgrupp gör
  • inkludera specifika taggar för just dina produkter och ditt varumärke
  • placera ditt företag i rätt communities
  • se till att potentiella kunder och följare får upp just dina inlägg i sökresultatet

Sökoptimering av dina sociala inlägg är minst lika viktigt som sökmotoroptimering och SEO är för din webbplats. Sociala plattformar som Facebook och Instagram tar en allt större del av sökningar efter information och produkter på Internet.

Vill du ligga i framkant av social marknadsföring behöver du en genomtänkt strategi för dina hashtaggar. Hashtaggar är de nyckelord och sammanskrivna fraser som du adderar till dina inlägg på sociala medier, och som fungerar som klickbara sökord. Genom att skriva ett nummertecken # framför ordet förvandlar du det till en söklänk.

Rockin5 hjälper dig att ta fram en hashtaggstrategi och ger andra tips på hur du optimerar text och bild när du postar i de sociala nätverken. Just nu kan du få ett rejält försprång, eftersom få svenska företag känner till vikten av social sökoptimering. Kontakta rockon@rockin5.com så kör vi direkt!

SÖKOPTIMERA DIN WEBBPLATS

Det är inte bara innehållet i sociala inlägg som behöver anpassas så att så många som möjligt hittar dit. Rockin5 står till tjänst med att SEO-anpassa innehållet på företagets webbplats, så att själva innehållet ger er bästa möjliga placering vid Google-sökningar. Vi anpassar såväl texter och bilder som metadata. Läs mer om det här.

VARJE INLÄGG MÅSTE HA EN CALL-TO-ACTION

Calls-to-action är lika viktiga som sökoptimeringen. När kunderna väl hittat din information gäller det att få dem att agera. Läs mer om CTA här.

BÖRJA MED EN ÖVERSYN

Under 2020 kan du beställa en översyn av företagets sociala medier. Med enkla grepp kan du öka försäljningen, höja kvaliteten på kundservice och engagera följarna i de sociala kanalerna. Spana in erbjudandet här.