01
  • De viktigaste hashtaggarna
    #tips-och-tricks
    CONTINUE

De viktigaste hashtaggarna

Instagramanvändare kan nu aktivt följa hashtaggar som ligger inom deras intresseområden. Det ger dig en fantastisk möjlighet att få synlighet hos din målgrupp, även om de inte följer just ditt konto!

Instagram har revolutionerat sökmöjligheterna i sitt sociala nätverk genom att låta användarna följa hashtaggar. Det här har en enorm betydelse för dig som vill nå ut via sociala medier. Genom att ansluta dina inlägg till relevanta och generella hashtaggar får du ytterligare en gratis pushkanal ut i innehållsflödet, och du når en helt enormt mycket större målgrupp än dina egna följare. Den här lilla förändringen är förmodligen det största som hänt inom organisk och gratis marknadsföring på Instagram under de senaste åren.

Faktum är att ditt innehåll nu kan delas upp i två typer. En typ som riktar sig enbart till dina trogna följare och kunder, till exempel sneak peeks och erbjudanden, och en annan typ som riktar sig mot den bredare publiken. Människor som ännu inte upptäckt just ditt företag och dina sociala konton.

Har du inte sökoptimerat dina sociala inlägg förut, så är det sannerligen hög tid att göra det nu! Genom att tagga dina inlägg med målgruppsanpassade hashtaggar så når du ut till fler, särskilt genom den nya följfunktionen på hashtaggarna.

Jag är fortfarande häpen över hur få svenska företag som utnyttjar sökoptimering socialt, och som aktivt jobbar med taggar. Vill du veta mer om social sökoptimering, kontakta meta@rockin5.com så tittar vi på hur just din organisation kan använda hashtaggar i marknadsföringen.

ALLT FLER SÖKER PÅ SOCIALA MEDIER

Det blir allt vanligare att människor gör sökningar efter information på sociala medier, snarare än i sökmotorer som Google. Visst är Google fortfarande störst, men Facebook knappar in på försprånget. Det gör det än mer nödvändigt att även sökoptimera sociala inlägg. Läs mer om det här.

KOM IHÅG ATT ALLTID HA EN CALL-TO-ACTION

Din digitala närvaro tjänar ingenting till om du glömmer att plantera ut calls-to-action på varje publicerad informationssida. Det är en uppmaning till läsaren att agera och engagera sig. Läs vårt gratistips om CTA!

SKAFFA EN EGEN HASHTAGGSTRATEGI

Vill du ha hjälp med att ta fram en hashtaggstrategi, inklusive egna varumärkestaggar? Kontakta meta@rockin5.com så tar vi en titt på läget tillsammans och upprättar en process för att sökoptimera dina inlägg i sociala nätverk.